Ehtoollisastiasto

ehtoollis.jpgPapin työssä tulee pyyntöjä koti-ehtoollisen nauttimiseen. Tähän asti olen joutunut ottamaan seurakunnan matkaehtoollisvälineet mukaan. Nyt olen saanut hankittua oman. Tällainen ei ole välttämätön papin itse omistaa, mutta helpottaa kuitenkin elämää. 

11 vastausta artikkeliin “Ehtoollisastiasto

  1. Ja mikä oivallinen lahjaidea, jos sattuu pappi vaikka täyttämään vuosia, voisi seurakunta tai jokin porukka lahjoittaa papille tällaisen tarpeellisen ehtoolliskaluston.

  2. Juu. Lahjaksihan minäkin tämän sain. Marraskuussa 40v.
    Terveisin minä itte.

  3. Juu. Ihan hyvä idea, mutta suosittelen, että keräät useamman ystävän tai sukulaisen tähän lahjaan. Kustannukset eivät naamaa kohden tule silloin kohtuuttomiksi.

    Omani on tilattu Kotimaa-yhtiön verkkokaupasta. Jos olet tottunut nettiostaja, ulkomaan markkinat ovat myös käytössäsi. Valikoima on silloiin paljon laajempi ja hinta huokeampi.

    Googlaamalla ’travel Mass Kit’ pääsee alkuun. Sivut menevät usein katolisille tarvikkeiden toimittajille. Niillä on taas myytävänä paljon sellaista rekvisiittaa, mitä luterilaiset eivät tarvitse. Pientä varovaisuutta kannattaa siis käyttää.

  4. Niin ja vielä aiheeseen palatakseni. Hanki teräksiset astiat ei hopeisia, vaikka se tuntuisikin arvokkaammalta. Hopea-astioihin kuuluu aina se kiillottaminen. Sellaiselta ylimääräiseltä puunaamiselta välttyy, kun hankkii teräksestä tehdyn sarjan.

  5. Minullakin on tuo, mutta puloon korkki vuotaa, vaikka väliinkin laittaisi jotain.

  6. Hankin lisäksi aivan pienen pullon muistaakseni Roomasta, jossa kuljetan öljyä. Tuo pieni pullokin mahtuu tuohon laukkuun.

  7. Kävin syksyllä Roomassa. Olisi olllut hienoa tutustua paremmin siellä kirkollisiin tarvikkeisiin. Matkaohjelma oli niin tiivis, että en juuri ehtinyt sellaisessa käydä.

    Olen ollut omaan matkaehtoolliskalustoon tyytyväinen. Pullon vuotaminen ehtoollisviinin kanssa on harmillinen asia, koska siitä tulee aika tahmeaa tatinaa. Seurakunnan pullossa on vähän sitä vikaa. Toivottavasti jokin luonteva ongelmanratkaisu löytyy. Itse olen toiminut niin, että pidän pullossa vain vähän viiniä kerralla ja koitan säilyttää sitä niin, että pullo ei ole poikittain. Kun viiniä on vähän, se tulee käytettyä riittävän nopeasti eikä aine ehdi tärveltyä.

Jätä kommentti