Pietarin avaimet

Pietari tunnetusti sai Jeesukselta taivasten valtakunnan avaimet. Kirkollisessa taiteessa Pietari onkin kuvattu tavallisesti näiden avainten kanssa. Hänellä on kaksi avainta taivasten valtakuntaan. Ai miksikö kaksi? No tietysti vara-avain tarvittiin myös. Ihmisiä ne opetuslapsetkin olivat – ties vaikka unohtaisi avaimen jonnekin, tai pudottaisi sen mereen kömpelö kalastaja kun on. Avain voisi vahingossa tippua mereen niiden syntien mukana, jotka hän oli juuri vapauttamassa kurjan harteilta. – Plums, pul pul… Oho! Voi hitsin pimpula..

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Pietarin avaimet

  1. Tuostapa jäin miettimään asiaa, jota ei ole ennen miettinyt: Onko taivaassa aina suljetut ovet? Osa porukoistahan uskoo, että aina tarvitaan Välimiehen lisäksi välimies päästämään ovesta sisään.

    Kiertelin muuten kuvakansiosi läpi. Mukavaa porukkaa siellä teillä kotona. Kyllä sinun kelpaa.

  2. Taivaassa on suljetut ovet ja portsari ovella, jotta ilman asianmukaista varustusta hiippailevat eivät pääse sisälle. Mutta sitten kun jyvät on lopullisesti erotettu akanoista, ovia tuskin tarvitaan. (Ilm 21:25 Sen portteja ei suljeta päiväsaikaan ja yötä siellä ei olekaan). Tässä on siis uusi ongelma. Eikö taivaassa päästä nukkumaan lainkaan. Pikku lepo olisi poikaa jossakin vaiheessa ikuisuutta, luulisin.

    Juu. Kiitos. Minustakin tämä oma porukka on ihan kivaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s