Verkkoidentiteetti

Törmäsin taannoin sellaliseen käsitteeseen kuin verkkoidentiteetti. En muista tarkkaan missä yhteydessä, mutta se oli hyödyllinen törmääminen. Kun netissä on jo satoja eri palveluita mihin pitää kirjautua ja kirjoittaa oma profiili, lienee paikallaan tarkistaa myös se, kuka minä olen verkossa. Mikä on sinun verkkoidentiteetti? Oletko koonnut sitä yhteen? Missä sinä olet mukana? Millä tavoin toimit ja vaikutat? Mitä nimimerkkejä käytät? Onko sinulla avatar? Minkälaiset profiilikuvat ja esittelysivut sinulla on? Minkälaisia verkostoja olet luonut? Onko sinulla jokin tavoite verkkoläsnäolollasi vai onko se hengailua? Mihn osallistut ja mitä itse tuotat verkkoon? Kuinka paljon olet tietoisesti pohtinut yksityisyyden ja julkisuuden välistä rajaa verkkonäkymisessäsi.

Verkossa on yllättävän paljon apuneuvoja ja vinkkejä tähän työhön. Muutama havainnollistava linkki asiaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Virtuaali-identiteetti

http://www.avoinvirta.fi/?tag=verkkoidentiteetti

http://www.tuija.tv/tuhatsanaa_2005-2013/tuhatsanaa.net/ammatillinen_verkkoidentiteetti_perustetaan_profiili_kerrallaan.htm

Minä huomaan, että olisi syytä käydä läpi se eri palveluiden viidakko, missä on mukana ja muokata kurinalaisesti ja ajatuksella se, mitä laittaa näkyviin.

Minulla on monta blogia ja periaatteessa jokaisessa sanon jotakin itsestäni. Joissakin kerron aika paljonkin. Ehkä olisi hyvä tarkastaa vielä asia. Miksi työhistoriatietojaan olisi pidettävä julkisesti esillä. Mikä järki siinä on? Samoin eri sosiaalisissa medioissa on yhtä ja toista. Olen toisinaan karsinut tietoa pois. Näillä palveluilla on kova tarve kinuta lisää tietoa. Mutta usko niiden viattomuuteen on karissut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s