Saarnat luettavissa myöhemmin myös Digipostillasta

ikkunaMikäli sinulla on Kotimaa Pro oikeudet, pääset jatkossa lukemaan saarnojani sekä monien muiden pappien saarnoja Digipostillasta. Olen antanut heille oikeuden kopioida Saarnatuolipostillan saarnat heidän palveluunsa. Jälkeenpäin vähän kylmäsi tuo ajatus. Koko 17 vuoden saarnaajan työ ikään kuin annettuna pois. Mutta en ole antanut lupaa muuhun kuin julkaista saarnat digipostillassa.

Saarnatuoli-sivusto jatkaa edelleen toimintaansa. Ja sijoitan sinne kaikki saarnat jatkossakin.

Mikäli kirkon verkkohanke toteutuu sillä tavalla, että jokin aineistopankki kootaan kirkon sivuille, annan toki saman oikeuden heillekin ja toivon että myös kirkollisten toimitusten puheisiin tulee oma jakamisen väylä ja mahdollisesti muuhunkin pappien väliseen kanssakäymiseen. Silloin hankala kirjautuminen ja tunnusten pyytäminen yksityisen papin sivulle poistuu. Mutta verkkohankkeen toteutumiseen saattaa kulua vielä kauan.

Kotimaan Digipostillaan luovutettujen saarnojen tekijänoikeudet.

Kuva on Wikipediasta: Chartres – cathédrale – rosace nord.jpg

4 vastausta artikkeliin “Saarnat luettavissa myöhemmin myös Digipostillasta

 1. Minäkin hetken mietin annanko saarnani Digipostillaan. Sitten huomasin, että saarnoistani puuttuvat lähes kaikki postillan kysymät tiedot. Tiedän niistä vain kirkkovuoden ajankohdan, en kirkkovuotta enkä päivämäärää, jolloin saarna on pidetty. Sitten on vielä niitäkin saarnoja, joita ei ole sellaisenaan koskaan pidetty. Niiden teksti on ikään kuin aihio, jonka pohjalta olen puhunut – en enää muista mitä. Toimituspuheita en koskaan kirjoitakaan, joten niistä ei ole jakoon. Mutta silti pidän Digipostillaa ja mahdollisesti muitakin Kotimaa Pron vastaavia hankkeita kannatettavina.

  T. Kimmo

 2. Tuossa on tietysti haastetta. Jos olisi käytävä kaikki saarnat läpi, milloin ne on pidetty ja haettava tiedot vuosikerrasta etc.
  Mielestäni aihiot olisivat hyvää materiaalia tuollaiseen Digipostiillaan, jos sen tarkoitus olisi olla pappien keskenäinen kanava tekstien äärellä ajatusten vaihtoon. Mutta en tiedä, mitä kokoelman kerääjä siitä ajattelee.

  Mielestäni olisi hienoa, jos joitakin juttuja saisit sinne mukaan. Varsinkin arvokasta olisi nähdä bibliodraaman vaikutuksia/hyödyntämistä saarnoissasi – siis muissakin kuin perhekirkoissa!

 3. MInusta tuo on hyvä systeemi. Ihan ulkopuolisena ajatellen aihioitkin ovat hyviä, sillä sitähän aivoriihityökin on: Toisen ideasta lähtee jotain mukaan omiin pohdintoihin. Jokainen henkilö tuo mukaan oman erityisosaamisensa, esim juuri tuon bibliodraamavaikutteen…

  Kun näin maallikkonakin sain saarnata suhteellsen paljon monina vuosina (ja vielä nytkin silloin tällöin erityistilanteissa) muistan käyneeni sinunkin saarnojasi kurkistelemassa. Hyllyssämme olevat monet monenkieliset kommentaarit saivat muiden saarnoista mielenkiintoisen lisän ja mahdollisuuden edetä haluamaansa suuntaan.

  Muistat varmaan, kuinka ihalin aasi-trilogiaasi…

 4. Olen tullut siihen tulokseen, kun olen laittanut saarnat jakoon (hyvät ja huonot), että antaessaan saa. Sillä on siunauksensa, vaikka sitä ei suoralta kädeltä näe tai tiedosta. Sillä voi olla siunaus jonkun toisen ihmisen elämässä mutta sillä on myös salainen vaikutus omassa elämässä. Se mitä omassa ’munkkikammiossaan’ pohdiskelee ja vajavaisesti räpiköi saattaa toisen ihmisen elämänkokemuksen ja pohdintojen kautta avautua uudella ja kauniilla tavalla. Minusta liian vähän arvostetaan sitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s