Hautauspuheita pääsee lukemaan

Minulla on vuodesta 2004(?) ollut netissä hautauspuheiden tiivistelmiä luettavana, ensin kotisivulla Höyhen, ja sitten blogissa Maasta sinä olet tullut. Ensi alkuun puheita pääsi lukemaan kuka tahansa. Ne olivat kaikille avoimet. Sitten oli tarve tehdä niistä suojatut. Niitä pääsi lukemaan vain kutsusta. Lukijoita oli noin 100. Tietosuoja-asetusten myötä suljin kaikkien pääsyn sivuille. Niitä ei voinut sellaisenaan siellä pitää.

Olen nyt käynyt puheita läpi ja poistanut sellaisia tietoja, joiden kautta henkilö on tunnistettavissa. Nimitiedot ovat olleet aina poissa, nyt olen häivyttänyt päivämääriä, ikään liittyviä mainintoja, työpaikkoja, asuinpaikkoja ja vastaavia tietoja. Olen tietoisesti saattanut häivyttää sukupuoleen liittyviä tietoja, toisinaan jopa vaihtanut sen toiseksi. Nyt blogi avataan kaikille. 

Muokatessani puheita jaettavaksi, huomasin pian yhden ongelman. Mitä enemmän yksityiskohtia häivytetään, myös luettavuus ja mielenkiinto haihtuu. Juuri eletty elämä tekee kirjoituksista parhaimmillaan mielenkiintoista luettavaa. Elämään liittyivstä tarinoista ja yksityiskohdista puheet yleensä nousevat. Toivon, että tasapaino on löynytyt. Toivon, että lukijat uudelleen löytävät  blogin – mikäli tällaista lukemista etsivät.

Tervetuloa hautasupuheiden pariin

Maasta sinä olet tullut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s