Vuoden 2020 bujo

IMG_4539.JPG

Hankin tulevaa vuotta 2020 varten Moleskinen 400 sivuisen pistekirjan. Tarkoituksena mahduttaa siihen koko vuosi niin, että pääsääntöisesti käytössä sivu/päivä. Siihen lisäksi kirjan alkuun jokaiselle kuukaudelle kalenteriaukeama. Jokaisen kuukauden alkuun 1 sivu, jossa tavoitteet/jutut/to-do -listat. Enää en tee kuukauden alkuun koko kuukauden sivua, koska sellainen on aukeaman mittaisena kirjan alussa. Loma-aikoina jaan sivun kahteen osaan tilan säästämiseksi. Kirjan loppuun jokaiselle kuukaudelle yhteenveto ja viimeiselle sivulle koko vuoden yhteenveto. Tällä tavoin vapaita sivuja jäi kolme aukeamaa!

Hakemistosivun luonnollisesti tällaisessa projektissa voi jättä pois, kun kokoelmia ei tule. Luultavasti kokoelmia varten hankin oman kirjan –  eipä tarvitsisi siirtää kokoelmia uuteen bujoon. Tämä ehdotus oli yhdessä Bullet Journal Suomi fb kommentissa. Myönnän, että kokoelmasivujen puuttuminen tekee tästä bujosta vajaan. Käytäntö lopulta osoittaa alkaako niitä lippuja ja lappuja kertymään. Symboleitakaan en taida kirjoittaa kirjan alkuun. Moleskinessa ei muuten ole sivunumerointia. Tein sellaiset, vaikka taitavat olla tarpeettomia, kun sivunumeroihin ei tarvinne viitata. Luultavasti kuukaudet tulen erottamaan toisistaan kuvassa näkyvällä tavalla pienellä tarkoitukseen kehitetyllä teipillä.

Kalenteriaukeama täytettiin reunasta reunaan, jotta merkinnöille tulee mahdollisimman paljon tilaa. Merkintöjä varten tähän näkymään olisi kehitettävä systeemi, josta näkee myös papiston vapaat ja ehkä saarna/liturgiavuorot. Värillä erottaminen ehkä toimii parhaiten. Mietin teenkö värierotteluja henkilökohtaisten ja työasioiden välillä. Sellaiseen värikynäorjuuteen en lähde vapaaehtoisesti. Omia ”juoksevia” merkintöjä tulee silloin tällöin, mutta suunnitelmat tehdään puolen vuoden välein, joten värien käyttö onnistuu silloin sujuvasti.

IMG_4540.jpg

Eniten pohdintaa kalenteriauikeamassa aiheutti sivujen taittokohta. Yksi päivä jää keskelle. Hankaloittaako se merkintöjen tekemistä. Torstai on minulla pääsääntöisesti vapaapäivä, joten se ei ehkä ole iso haitta.

Nuunaan verrattuna sivukoko paljon pienempi, mutta kirja ei ole yhtään paksumpi vaikka Nuunassa on sivuja 256. Pistekoko vastaavasti on suurempi. Moleskinen 0,5 mm on itselleni parempi ja luonnollisempi kuin Nuunan 3,5 millin koko.

Ostin Moleskinen Verkkokaupasta ja välitystapana kokeilin ensimmäistä kertaa Smart Postia. Se oli halpa ja kätevä tapa. Paikkoja oli useampi valittavana. Otin paikaksi sen, missä muutenkin asioin. Ei tullut siksi ylimääräistä ajamista minnekään.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s