Ennen lomaa

Menossa viimeinen työviikko ennen lomaa. Tälle viikolle on kuulunut kanttorin vaali kirkkovaltuustossa. Pidetty sisjaisemme valittiin yksimielisesti.

Maanantaina rotareiden kanssa tutustuimme Euran Kauttualla Alvar Aallon suunnittelemaan Terassitaloon sekä saman arkkitehdin suunnittelemaan Jokisaunaan. Miljöö oli jopa elokuvamainen. Voisi hyvin kuvitella katsovansa jonkin Komissaario Palmun seikkailun terassitalon ja ruukkialueen maisemissa. Pienellä alueella paljon kaunista katsottavaa. Eikä suinkaan vain Aallon suunnittelemat kohteet vaan ennen kaikkea ruukkimiljöö.

Tein eilen hartauskirjoituksen paikallislehteen Sydän Satakuntaan. Se ilmestyy huomenna nimellä: Hämähäkkimiehen puku. Kirjoitus on väljästi tulevan sunnuntain teemassa. Tai sitä tekstiä lähdin työstämään ja kynä vei mennessään (näppäimistö).

Samojen pohdintojen johdosta valmistin kirkkovaltuuston kokoukseen puheen Oneliner. Se taisi vähän miksaantua tuon hartauskirjoituksen kanssa. Mutta ei sen väliä. Itse asiassa tästä oli nousemassa lehden hartauskirjoitus, näistä onelinereista. Mutta pohtiessani niistä yhtä, hämähäkkimiehen lausumaa, se alkoi elää omaa elämäänsä. Vielä lauantaina evankeliumista valmistelen saarnan päivärippikoulun konfirmaatioon.

Hartauskirjoitus synnytettiin kohtalaisen nopeasti. Lähetin sen tuttuun tapaan Elinalle luettavaksi, jotta jokin pääni ulkopuolinen näkökulma huomaisi mahdolllisen sekavuuden, joka itseltäni jää katveeseen.

Tänään käyn Laviassa suunnittelemassa elokuun retriittiä. Se tuli melko nopeasti täyteen osallistujia. Vain 11 voidaan ottaa mukaan.

Yhteistyötoimikunta kokoontuu pohtimaan seurakunnan henkilöstösuunnitelman pohjalta askeleita etetenpäin tilanteessa, kun on tapahtunut muutoksia. Suunnitelman mukaan on sopeutettava toimintaa ja etsittävä säästöjä. Muutoksia tehdään luonnollisesti tällaisissa rajakohdissa, mikäli siihen on syytä. Kokouksen asialistalla on myös seurakunnan somesuunnitelma. Sometoimintaa seurakunnissa on kaiken aikaa ja se vaatii resursseja. Suunnitelman avulla tehdään rajauksia ja toimintaohjeita, jotta päästään varmemmin askelin eteenpäin. Tämä prosessi vauhdittui osana tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoa. Suunnitelma on nimittäin yksi näyttö, minkä annoin opinnoissani 1.6.2021.

Sanotaan vielä, että tuo Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto on suoritettu kokonaan ja todistusta odotetaan postiin.

Lomalle jääminen vaatii vielä joitakin säätämisiä, mutta moodi alkaa löytymään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s