10 käskyä muistisääntö sormin

Olen viimepäivinä miettinyt erilaisia apukeinoja rippikoulun ulkoläksyjä varten. Toisille ulkoa oppiminen on vaikeampaa kuin muilla. Itsellänikin se on ollut jossakin määrin vaikeaa. Muistan hyvin sen, että pääsin uskontunnustuksen omassa rippikoulussani vain säälistä läpi. Silloin ei ollut mitään apukeinoja.

Uskontunnustusta ja Isämeidän-rukousta varten olen tehnyt muistikortit. Niissä on kussakin muistamista helpottava kuva. Kortteja selaamalla ja muistettava kohta kuvaan liittämällä oppiminen toivottavasti luonnistuu paremmin. Silloin kun oppiminen on todella vaikeaa, armollinen tentaattori voi tällaisella kuvalla myös auttaa ulkoläksyn suorittajaa.

You tubesta löysin käskyjen oppimiseen videon, jossa oli sormin tehty jokin käskyn muistamista helpottava asia. Ehkä tiedätkin, että meillä käskyt menevät vähän eri tavalla kuin katolisilla.  Ne eivät sovellu suoraan meidän käyttöön. Luther aikanaan sotki kuviot tässäkin. Meillä ensimmäinen ja toinen käsky (jumalankuvan tekemisen kielto) yhdistettiin ja viimeinen käsky jaettiin kahteen, jotta säilytettäisiin käskyjen lukumäärä. Videosta innostuneena tein suomalaisen version riparilaisia varten. Minun videolla näkyy vain sormet. Toivottavasti tämä toimii muistamisen apuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s