Kaupunki 150 v kutsuvierastilaisuus

Harjavallan kaupunki on viettänyt koko vuoden juhlavuotta. Kutsuvierastilaisuudessa oli hetki, jona sai pitää 1 min tervehdyssanat kaupungille. Luonnollisesti halusin sanoa jotakin seurakunnan puolesta ja olin siitä kutsuun vastaamisen yhteydessä maininnut. Olin varautunut muutaman minuutin puheeseen, mutta huomatessani naapurikaupunkien kaupunginjohtajien käyttävän minuutin puheenvuoroja lyhensin omaani. Onneksi oma vuoroni ei tullut heti alkuun.

Minulla ei ollut puhelinta lainkaan mukana eikä siksi myöskään valokuvia. Paikalla oli kuvaaja, joten ehkä joku kuva saadaan myöhemmin.

Kutsu oli kahdelle ja Tumma puku -etiketti pukeutumiseen. Menin sinne Elinan kanssa. Oli mukava nähdä paljon tuttuja kasvoja. Juhla oli onnistunut ja arvokas. Siinä oli parhaimmillaan sellaista lämminhenkistä kyläjuhlan tuntua. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru oli juhlassa mukana.

*

Arvoisa ministeri, Harjavallan kaupungin edustajat, hyvät kutsuvieraat. Minulla on seurakunnan puolesta ilo tuoda Harjavallan kaupungille kiitos kuluneesta 150 vuodesta. Tätä matkaa on tehty yhdessä. Joskus käsikynkässä tiiviimmin. Joskus taas vieretysten ei niin tiiviisti. Historia on ollut eri vuosikymmeninä erilaista. Mutta eteenpäin on kuljettu ja aina kumpikin on halunnut kaupungin asukkaille parasta. Tällä hetkellä kulku on sujuvaa ja yhteistyötä on monipuolisesti eri alueilla.

Tänä vuonna on ollut ilo huomata, että kaupungin juhlavuotta on vietetty monella tavalla. Juhlavuosi on koskettanut varmaan jokaista asukasta. Vuodesta jää mukava muisto.

Vaikka Raamatun siteeraaminen saattaa tänä päivänä johtaa kuulusteluihin, luen kuitenkin Paavalin kirjeestä Timoteukselle (1 Tim 2)

Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elämää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. Tällailnen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo , että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.

Kaupunki on turvaamassa rauhaa asukkaille ajallisen elämän ajaksi. Kirkko haluaa tuoda sen rauhan, mikä kestää silloinkin, kun aika vaihtuu ikuisuuteen. Toimimme saman ihmisen parhaaksi vaikka eri näkökulmasta.

Paavalin ohjeen mukaisesti rukoilemme seurakunnassa aina tämän kaupungin puolesta ja tänään toivomme Harjavallan kaupungin toiminnalle menestystä ja Jumalan siunausta; monia armorikkaita vuosia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s