Suhde Jumalaan ei voi perustua valheelle

Harjavallan seurakunnassa oli tänään pitkästä aikaa ehtoollinen koko seurakunnalle. Joitakin turvajärjestelyjä jouduttiin vielä tekemään tartuntariskin olemassaolon johdosta. Kerralla alttarikaiteen ääreen pääsi 7 ihmistä. Kaikki kävi hyvin eivätkä ihmiset tulleet liian lähelle toisiaan odottaessaan pääsyä ehtoolliselle.

Anniina Salminen toimitti liturgian ja minä saarnan. Aihe sunnuntaille on ”Etsikkoaikoja”. Koitin saada saarnan tavallista lyhyemmäksi. Aihe oli mielenkiintoinen ja toivon, että kansa tuli ruokittua. Olen aikasemmin saarnannut samasta tekstistä ainakin kolme kertaa. En palauttanut lainkaan mieleeni aikaisempia saarnojani. Kuningasajatuksia joita niissä mahdollisesti on ollut, ei tässä käytetty ainakaan tietoisesti.

Lähdin katekismuksen ensimmäisestä luvusta ja siitä yleisestä ajatuksesta, että jokainen etsii jotakin, lopulta Jumalaa. Jumalakin etsii ihmistä. Mutta kohtaamiselle voi tulla esteitä ja evankeliumi kertoi yhdestä sellaisesta. Mielestäni saarna pysyi kohtalaisen ehjänä. Saarna löytyy täältä.

Jätä kommentti