Ylösnousseen kohtaaminen

Tärkeämpää kuin tyhjä hauta, on ylösnousseen kohtaaminentoinen_paasiaispaiva
Matt 28: Naiset lähtivät haudalta, yhtaikaa peloissaan ja riemuissaan, ja riensivät viemään sanaa Jeesuksen opetuslapsille. Mutta yhtäkkiä Jeesus tuli heitä vastaan ja tervehti heitä.

Naiset kohtasivat haudalla ensin enkelin. Enkelin kohtaaminen on varmasti ollut mykistävä tapahtuma. Mutta silti uskomme ytimessä ei ole se, että kohtaisimme enkelin. Enkeli ei ole pelastaja. Enkeli ei ole kuollut puolestamme. Jeesuksen kohtaaminen on tärkeintä.

Haudalla vierailleet naiset kohtasivat Jeesuksen ensimmäisenä. Heille suotiin tämä armo ehkä siksi, että he eivät myöskään juosseet karkuun opetuslasten tavoin, vaan olivat ristin luona loppuun asti ja hautasivat  hänet. Ehkä he eivät samalla tavalla olleet vaarassa menettää henkäänkään kuin ne kaksitoista opetuslasta.

Jeesuksen kohtaaminen ei välttämättä ole arkista kohtaamista kummempi, mutta merkittävyydeltä sille ei vedä mikään vertoja.

Ylösnousseen kohtaaminen tarkoittaa Vapahtajan kohtaamista. Se oli todellista Jeesuksen oppilaille. Siitä tuli todellista Paavalille ja monille muille hänen ja muiden apostolien evankeliumin julistamisensa kautta. Jeesuksen kohtaaminen on Vapahtajan kohtaamista, koska se tarkoittaa pelastusta ja jumalasuhteen korjaantumista. Se tarkoittaa uutta elämää Kristuksessa hänen seurakunnassaan, sillä siitä alkaa Jeesuksen seuraaminen. Pietarille kehotus seuraamiseen esitettiin uudestaan, kun hän tapasi Jeesuksen Galileassa järven rannalla.

Kuva yllä kertoo kauniilla tavalla siitä, millä tavoin me kohtaamme Jeesuksen. Jokaisessa jumalanpalveluksessa olemme Jeesuksen kanssa. Ehtoollisessa olemme hänen kanssaan. Me tuomme itsemme ja tarinamme hänelle ja hän lähettää meidät maailmaan viemään sanomaa pelastuksesta.

Oletko sinä kohdannut hänet?

Jätä kommentti