Lapsen oikeus

Minulla on monta nettisivua. Toisiin sivuihin tulee kuukausittain sisältöä enemmän kuin toisiin. Se riippuu täysin siitä, minkälaisia töitä minulla on ollut. En ole siis aktiivinen blogikirjoittaja. Kirjoitukset ovat pääsääntöisesti kaikki työn ohessa tulleita kirjoituksia. Tiesitkö, että kaikkein suosituin nettisivuistani on sellainen, jota en ole aikoihin juuri päivittänyt. Se on Sallikaa lasten tulla. Tänä vuonna kolmen kuukauden aikana yhden viikon näyttökerrat ovat 308 – 833 välillä. Lauantait ovat hiljaisimpia päiviä kyseisellä sivulla. Heti maanantaina on vilkkain päivä. Luultavasti suurimpia käyttäjiä ovat seurakuntien lastenohjaajat. Mikä on hienoa. Alkuviikosta etsitään ideoita ja suunnitellaan.

Vuodet 2014-2018 ovat olleet vilkkainta aikaa tällä lasten sivulla. Parhaimpana vuotena näyttökertoja on ollut yli 40 000. Se on silti vähän verrattuna siihen, että julkaisin laitilalaisen ekaluokkalaisen sukulaistytön (vaimoni veljen tytär) tekemän videon facebookissa, mikä sai parin päivän aikana yli 14000 katselua ja yli 300 jakoa. Toisaalta tämä osoittaa sen, että kuvan ja sanan voima on erilainen. Lisäksi lapsen itse tekemä evankeliumitoisinto tuo asiaan sellaista monikerroksista syvyyttä, jota aikuinen ei Raamatun tulkinnoillaan voi ylittää. Tulkaa lasten kaltaisiksi. Saattaa olla niin, että lapsen kertoma evankeliumin tarina nostaa sisäisen lapsen meissäkin esiin, joka haluaa lapsen lailla uskoa siihen, että Jumala pitää meistä huolta.

Kyseisen videon nopeaa leviämistä selittää osin myös koronatilanne. Ihmisiä on ollut netin äärellä paljon enemmän, kun ei ole voinut olla tavallisissa puuhissaan. Se kuitenkin on vain osittainen selitys. Lapsen kerronnassa on vaan selittämätöntä voimaa.

 

Loppuhuomiona sanottakoon vielä, että minulla ei nykyisessä työssäni ole enää paljon lapsille suunnattuja puheita. Sikäli harmi, koska juuri sellaiselle materiaallille olisi kysyntää. Tämä vain vinkkinä teille, jotka sisältöä nettiin tuotatte.

One thought on “Lapsen oikeus

  1. Videon on muuten kärsimättömillekin nettiajan ihmisille sopivan mittainen. Se on alle kaksi minuuttia. Silti siinä tulee koko evankeliumin kertomus käytyä.

Jätä kommentti