Hautauspuheisiin luettelointia

Hautauspuheiden puhekokoelma, Maasta sinä olet tullut, on yksi tärkeimmistä blogeistani. Kuoleman kysymysten äärellä ollaan koko ihmisen elämää koskevassa suuressa ihmeessä. Luultavasti säännöllinen hautaaminen papin työssä muuttaa meitä. En ihmettelisi, jos näin on. Se muuttaa siten, että on vahvemmin tartuttava siihen toivoon, mikä meille on annettu. Voiko tämän toivon varaan jättää itsensä?

Toimitus on vainajan saattamista Jumalan haltuun. Se on viimeinen palvelus hänelle. Kysymys on siis teosta, mikä tehdään vainajalle. Hänen ruumiinsa on vielä läsnä. Mutta samalla toimitus suuntautuu lohduttamaan surevia ja rohkaisee heitä uskomaan evankeliumia, hyvää sanomaa kuoleman voittaneesta Jeesuksesta.

Hautauspuheiden sivulla minulla on paljon puheita vuosien varrelta tiivistettynä eri luokkiin laitettuna. Näitä luokkia on laskutavasta riippuen 28 tai 39.

Kävin luokat läpi ja kunkin luokan alkuun listasin sen aukeaman puheet. Toivottavasti listat helpottavat puheiden haarukointia.  Saatan listoja täydentää vielä raamatunkohdalla, mihin puhe on tehty, jos sellainen on mukana.

Jätä kommentti